Vi bombarderes med plastickort

FDB regner med, at mindst en halv million danskere vil anskaffe sig butikskædens betalingskort, der lanceres efter sommerferien. Og andre butikker følger med.

FDM er klar i kulissen med et MasterCard, som de gratis vil tilbyde bilistorganisationens 236.000 medlemmer. Og hos IKANO Finans, der udsteder kreditkort for en række kæder fra Bauhaus til Fætter BR, melder man om, at man er på vej til at udstede kort for nye kunder.

Kort sagt: Du eller din nabo vil i år højst sandsynligt stikke et nyt betalingskort i pungen. Og det kommer ikke til at ligge alene, skriver 24timer.

»I løbet af det seneste halvandet år er antallet af betalingskort i alle afskygninger vokset fra 2,7 til 3,7 styk for danskere i aldersgruppen 19 til 63 år,« siger salgs- og marketingdirektør John Harpsøe fra SEB Kort, der blandt andet står for udstedelsen af Eurocard og Diners Club-kortet.

Det høje tal fremgår af spørgeundersøgelser, som SEB Kort har fået gennemført.

Sidste år var det blandt andet benzinselskabet OK, som var i offensiven ved FDB-butikker landet over med uddeling af gratis benzinkort. Et af lokkemidlerne var gratis fodbolde til de, der sagde ja til at proppe det metalrøde kort i pungen.

Efter sommerferien rykker det næste store slag ind i FDB-butikkerne. Her gælder det afløsningen af det grå medlemskort med et nyt kort, hvor man både kan opspare bonuspoint og betale for varerne på båndet.

Kilde: 24timer