Veteran i udlejning får nyt job

Siden sit 18. år har Jeanette Rosenberg arbejdet med mursten og udlejning. I Asgaard skal hun fylde eksisterende og kommende ejendomme.

Jeanette Rosenberg fotograferet i Asgaard Groups ejendom i Herlev. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen Fold sammen
Læs mere

Mens mange ejendomsfolk har indledt karrieren i bank eller revision, har Jeanette Rosenberg, nyansat udlejningschef i Asgaard Group, haft med mursten at gøre, lige siden hun kort før sin 19 års fødselsdag kom i lære i mæglerfirmaet Sadolin & Albæk.

»Jeg skulle have en læreplads og kom til Sadolin & Albæk med dengang kun en lille håndfuld ansatte. Og så blev jeg hængende.«

Faktisk blev det til næsten 22 år, for Jeanette Rosenberg fik smag for mursten.

»Kollegerne gav mig ansvar og formåede at gøre mig nysgerrig, og jeg fik mulighed for at følge sagerne fra start til slut. Efterhånden begyndte jeg at arbejde med eksempelvis lejerrådgivning, vurderinger og udlejning,« fortæller Jeanette Rosenberg.

Hun sluttede som udlejningschef og daglig leder af udlejningsafdelingen, og i 2007 blev hun porteføljeforvalter hos Valad Europe, der investerer i ejendomme på vegne af kunder.

»Her fik jeg ansvaret for en hel portefølje og kom ned i alle detaljer. Det handlede om den daglige drift og om at indrette og udvikle ejendommene, så de passede bedre til lejeren, eller måske om at udleje til nye lejere.«

Speciale i Vestegnen

I slutningen af 2012 blev Jeanette Rosenberg ejendomschef på det danske kontor, da svenske Briggen ville ind i Danmark. Briggen har fokus på især kontorbygninger på Vest­egnen, og kontoret ligger meget passende i Albertslund.

I år skiftede Jeanette Rosenberg fra Briggen til Asgaard og moderselskabet Stensdal Group, der har nogenlunde samme geografiske fokus, nemlig områderne langs Ring 3 og den kommende letbane.

Det nyoprettede job som udlejningschef i den lille organisation handler i første omgang om at sikre bedre udlejning og drift af de eksisterende bygninger for rundt regnet en kvart milliard. Det skal aflaste administrerende direktør Stig Wadmann, så han får bedre tid til at indkøbe nye ejendomme, for det børsnoterede Asgaard har en strategi om at nå op på ejendomme for en milliard kroner.

Strategien omfatter at købe ejendomme, som pænt udtrykt har et stort potentiale, typisk med en del tomme kvadratmeter, som skal fyldes og måske først sættes i stand eller på anden måde forbedres.

Kig til Øresund

Optimering af indkøbte ejendomme kan komme til at fylde en pæn del af Jeanette Rosenbergs tid, for Asgaard har givet bud på flere bygninger. I den eksisterende portefølje skal udlejningsveteranen blandt andet have fyldt cirka 8.000 kvadratmeter på Valhøjs Allé i Rødovre. Her boede dagligvarenetbutikken nemlig.com, som nu er flyttet til større lokaler.

Selv skal Jeanette Rosenberg og hendes nye kolleger i Asgaard også flytte, men kun én etage. De bor i selskabets ejendom på Lyskær i Herlev. Den var tom, men er ved at blive fyldt helt op – og snart overtager en ny lejer tre etager, så Asgaard må rykke en anelse.

Privat bor Jeanette Rosenberg på Østamager; i 2003 flyttede hun ind i et af de første boligbyggerier på områdets tidligere industriarealer, og fra lejligheden er der lige netop kig til Øresund.