Vestjysk-topchef: Kan blive en udfordring at skaffe penge inden nytår

Der skal sandsynligvis hentes penge ude fra inden årsskiftet, hvis ikke Vestjysk Bank skal komme på radaren hos Finanstilsynet.

Arkivfoto. Der skal sandsynligvis hentes penge ude fra inden årsskiftet, hvis ikke Vestjysk Bank skal komme på radaren hos Finanstilsynet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banken, hvor staten ejer 80 pct. af aktierne, risikerer nemlig at komme i karambolage med tilsynets solvenskrav omkring 1. januar, lyder det fra topchef Jan Ulsø Madsen i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

- Vi tvivler lidt på, at vi kan skaffe nok via vores indtjening, men vi arbejder ved siden af med en anden model, hvor vi forsøger at kunne tiltrække kapital, der kan styrke vores solvens.

- Det kan være hybryd kapital eller ansvarlig lånekapital - eller det kunne være en emission, men sidstnævnte tænker vi ikke så meget på lige nu, siger topchef Jan Ulsø Madsen.

Han håber, at banken kan nå en løsning i løbet af den næste måneds tid.

- Men vi bliver nødt til at melde ud, at der er en faktor, som hedder tid, og derfor har vi valgt at flage, at vi kan få en udfordring. Vi skal helst have styr på det inden nytår, og det håber vi også, siger han.

Såfremt Vestjysk Bank ikke lever op til kravene, skal banken indsende en plan til Finanstilsynet, hvor der skal redegøres for, hvordan banken vil polstre sig.

- Tallet er ikke større, end at vi ikke vil kunne få styr på det i løbet af 2017 gennem vores indtjening, siger Jan Ulsø Madsen.