Vestjysk Bank på kanten til overtagelse

Bankekspert mener, at det kun er spørgsmål om tid før Vestjysk Bank bliver overtaget efter ny stor nedskrivning.

Vestjysk Bank kæmper med det yderste af neglene efter nye nedskrivning, mener bankekspert. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Vestjysk Bank kæmper med den yderste af neglene, og det er sandsynligvis kun et spørgsmål om tid, før banken vil blive overtaget af en anden. Sådan lyder det fra redaktør på fagbladet Bankinfo Steffen Torvits.

Kommentaren kommer efter, at Vestjyske Bank netop har udsendt en fondsbørsmeddelelse, hvori de kommer med en nedskrivning af forventningerne til årets resultat med cirka 375 mio. kr.

Derved vil banken komme ud med et resultatet på minus 1,15 mia. kr. og bankens egenkapital vil være halveret. Bankens solvens ryger ned på 11,4 pct., hvor dens behov er på 10 pct. Den har kun råd til at tabe yderligere 350 mio. kr.

”Det betyder ikke, at banken er død her og nu, men den kæmper med det yderste af neglene. Ifølge lovgivningen kan den godt fortsatte, men jeg kan ikke forestille mig at de får lov til det af Finanstilsynet,” siger Steffen Torvits, der mener, at der er en årsag til, at fondsbørsmeddelelsen kommer ud her fredag morgen og ikke først på mandag.

”Det er den næste bank, som er udsat. Med fondsbørsmeddelelsen har den selv sat et ”til salg” skilt op. Den har en egenkapital på en mia. kr., og den må være billig. Enten i løbet af weekenden eller næste uge, kan den få et tilbud,” siger Steffen Torvits, der tror, at der allerede nu kan være forhandlinger i gang.

”Jyske Bank har travlt efter overtagelsen af Spar Lolland, men der kan være andre,” siger Steffen Torvits.

Vestjysk Bank er landets ottende største bank. Staten er stor aktionær i banken, der blev fusioneret med Aarhus Lokalbank i marts sidste år.

Steffen Torvits mener, at staten vil være glad for at komme af med aktierne i banken.