Vestjysk Bank-investorer fandt selv på ordet "fremtidssikre"

Arkivfoto. Vestjysk Bank i Lemvig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var investorkredsen bestående af Nykredit, Maj Invest, Arbejdernes Landsbank, AP Pension, Novo A/S, C.L. Davids Fond og Samling, ISP Pension og Vestjylland Forsikring, der i købstilbuddet på Vestjysk Bank har fået ordet "fremtidssikre" med.

Det siger bankens bestyrelsesformand, Vagn Thorsager, til Ritzau Finans.

- Som bestyrelse kan vi godt lide, at sådan et ord er med. Det har i forhandlingerne været magtpåliggende for investorerne at sige, at vi vil og tror på Vestjysk Bank. Nu kan jeg ikke skue ti år frem i tiden - men Vestjysk Bank kommer fortsat til at hedde Vestjysk Bank, siger bestyrelsesformanden.

Det er staten, der har indvilget i at sælge sin andel på mere end 81 pct. af aktierne i banken, og af meddelelsen fremgår det, at: "Aftalen om køb af den danske stats aktiepost sker som led i en helhedsløsning, der med tre elementer fremtidssikrer Vestjysk Bank som et stærkt regionalt pengeinstitut."

Staten sælger aktierne i banken til 1 kr. per styk. Og det er en del under mandagens lukkekurs på 14,90 kr. hvilket værdisatte Vestjysk Bank til 2,25 mia. kr.

- Jeg kan godt forstå, hvor der er nogle aktionærer, der synes, at det lyder mærkeligt. Jeg havde ønsket, at vi havde haft bestyrelsens redegørelse klar i forbindelse med meddelelsen - og vi arbejder nu på at få den lavet hurtigst muligt. Og det bliver inden 10. juli, hvor det formelle tilbudsdokument vil blive offentliggjort, siger Vagn Thorsager.