Vestjysk Bank-investorer fandt selv på ordet "fremtidssikre"

Foto: Henning Bagger. Arkivfoto. Vestjysk Bank i Lemvig.
Læs mere
Fold sammen

Det var investorkredsen bestående af Nykredit, Maj Invest, Arbejdernes Landsbank, AP Pension, Novo A/S, C.L. Davids Fond og Samling, ISP Pension og Vestjylland Forsikring, der i købstilbuddet på Vestjysk Bank har fået ordet "fremtidssikre" med.

Det siger bankens bestyrelsesformand, Vagn Thorsager, til Ritzau Finans.

- Som bestyrelse kan vi godt lide, at sådan et ord er med. Det har i forhandlingerne været magtpåliggende for investorerne at sige, at vi vil og tror på Vestjysk Bank. Nu kan jeg ikke skue ti år frem i tiden - men Vestjysk Bank kommer fortsat til at hedde Vestjysk Bank, siger bestyrelsesformanden.

Det er staten, der har indvilget i at sælge sin andel på mere end 81 pct. af aktierne i banken, og af meddelelsen fremgår det, at: "Aftalen om køb af den danske stats aktiepost sker som led i en helhedsløsning, der med tre elementer fremtidssikrer Vestjysk Bank som et stærkt regionalt pengeinstitut."

Staten sælger aktierne i banken til 1 kr. per styk. Og det er en del under mandagens lukkekurs på 14,90 kr. hvilket værdisatte Vestjysk Bank til 2,25 mia. kr.

- Jeg kan godt forstå, hvor der er nogle aktionærer, der synes, at det lyder mærkeligt. Jeg havde ønsket, at vi havde haft bestyrelsens redegørelse klar i forbindelse med meddelelsen - og vi arbejder nu på at få den lavet hurtigst muligt. Og det bliver inden 10. juli, hvor det formelle tilbudsdokument vil blive offentliggjort, siger Vagn Thorsager.