Vestjysk Bank hyrer salgsrådgiver

Efter skriverier om en fremskreden salgsproces bekræfter den kriseramte Vestjysk Bank at den har hyret en finansiel rådgiver og undersøger mulighederne for en langsigtet løsning på sine kapital-problemer.

Foto: Preben Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestjysk Bank har hyret en finansiel rådgiver, og »undersøger mulighederne for strukturelle tiltag, der vil kunne bidrage til en langsigtet løsning på bankens kapitalmæssige udfordringer.«

Det bekræfter den kriseramte bank i en selskabsmeddelelse efter en artikel i Jyllands-Posten fredag, hvor der sættes navn på de rådgivere, der skal bistå henholdsvis Vestjysk Bank Finansministeriet i et salg.

»Bankens undersøgelser foretages i dialog med staten som hovedaktionær. Banken har tilknyttet egen finansiel rådgiver til at bistå sig i disse undersøgelser,« skriver Vestjysk Bank, som er Danmarks niende største.Vestjysk Bank kæmper med en tynd solvensoverdækning og konverterede for tre uger siden et statsligt kapitalindskud til aktier for at hæve den med et procentpoint.

Dermed kom staten op på en ejerandel på hele 67,5 procent af banken. Finansministeriet har gennem hele sit ejerskab gjort det klart, at staten ikke på længere sigt skal eje danske banker.

Ifølge Jyllands-Posten har Vestjysk Bank tilknyttet Carnegie til at hjælpe sig i salgsprocessen, mens Finansministeriet har ansat SEB Enskilda.
Jyske Bank står efter sigende på tæer for at få fingre i Vestjysk Bank, og har allerede været i dialog med Finansministeriet. Også Spar Nord skulle være interesseret, men har vanskeligt ved at løfte opgaven.