Vestjysk Bank går tilbage på top og bund - landbruget bekymrer

Der var tilbagegang både på top- og bundlinje i årets første måneder hos Vestjysk Bank, der fortsat har kvaler med det pressede landbrug.

Der var tilbagegang både på top- og bundlinje i årets første måneder hos Vestjysk Bank, der fortsat har kvaler med det pressede landbrug. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banken havde basisindtægter på 231 mio. kr. mod 268 mio. kr. i samme periode sidste år. Efter skat landede overskuddet på 12 mio. kr., hvor det i første kvartal 2015 lå på 33 mio. kr.

Vestjysk Bank havde i perioden nedskrivninger på 93 mio. kr., hvilket er på niveau med sidste år.

»Niveauet for nedskrivninger er stadig på et utilfredsstillende højt niveau og højere end sektoren generelt, hvilket skyldes det fortsat høje nedskrivningsbehov relateret til landbrugets meget bekymrende og forværrede økonomiske situation med meget lave niveauer for afregningspriser for både mælk og svinekød, fortæller banken i sit regnskab.«

»I første kvartal 2016 tegner landbruget sig således for godt 85 procent af den samlede driftspåvirkning af bankens nedskrivninger,« skriver banken videre.

Vestjysk Bank fastholder forventningerne til regnskabsåret 2016 om et basisresultat før nedskrivninger på 350-400 mio. kr.