Vestjysk Bank-chef: Tager små skridt i jagten på kapital

Vestjysk Bank fortsætter arbejdet med at styrke sine kapitalmæssige forhold. Foreløbigt er der dog alene tale om sonderinger og ikke deciderede forhandlinger.

Vestjysk Bank fortsætter arbejdet med at styrke sine kapitalmæssige forhold. Foreløbigt er der dog alene tale om sonderinger og ikke deciderede forhandlinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi bevæger os stille og roligt fremad, men det er med små skridt. Vi afsøger hele tiden, om der er muligheder for at øge vores overdækning på solvensen,« siger bankdirektør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen, til Ritzau Finans.

Du siger, at I tager små skridt, men ville det ikke være rart at få på plads?

»Jo, det kan jeg sige dig, at det ville. Det er et ønske, som vi har, for så får vi ro til at arbejde videre og udvikle butikken. Men omvendt skal vi have respekt for, at vi står i en situation, hvor vi gerne skal signalere lidt mere stabilitet.«

Vestjysk Bank kom ud af første kvartal med et overskud på bare 12 mio. kr. efter skat. Nedskrivninger på 93 mio. kr., heraf langt størstedelen på landbruget, belastede indtjeningen.

Banken advarer desuden om, at en yderligere forværring af krisen i landbruget, vil reducere muligheden for, at banken kan konsolidere sig via driften.

Ved udgangen af første kvartal havde Vestjysk Bank en egentlige kernekapital på 1330 mio. kr., svarende til en kernekapitalprocent på 8,0. Det gav en overdækning i forhold til kravet til den egentlige kernekapitalprocent på 135 mio. kr. eller 0,8 procentpoint. Går kernekapitalen under 7,2 pct., skal Vestjysk Bank udarbejde en genopretningsplan, som skal godkendes af Finanstilsynet.