Vestjysk Bank-bestyrelse vil ikke komme med anbefaling af købstilbud

Bestyrelsen for Vestjysk Bank afholder fra at komme med en anbefaling - hverken for eller imod - af det købstilbud, der er kommet fra en investorgruppe bestående af Nykredit, Maj Invest (på vegne af kunder), Arbejdernes Landsbank, AP Pension, Novo A/S, C.L. Davids Fond og Samling, ISP Pension og Vestjylland Forsikring.

Arkivfoto. Bestyrelsen for Vestjysk Bank afholder fra at komme med en anbefaling - hverken for eller imod - af det købstilbud, der er kommet fra en investorgruppe bestående af Nykredit, Maj Invest (på vegne af kunder), Arbejdernes Landsbank, AP Pension, Novo A/S, C.L. Davids Fond og Samling, ISP Pension og Vestjylland Forsikring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det fremgår af en meddelelse fra banken mandag, hvor det 50 sider lange frivillige købstilbud er vedhæftet. Købstilbuddet kommer i forlængelse af, at investorgruppen køber statens ejerandel på 81,5 pct. i Vestjysk Bank for 1 kr. per aktie, svarende til samlet 123 mio. kr.

Som en del af den aftale får bank en tilført 745 mio. kr. i ny egenkapital i en aktieemission, som investorgruppen deltager i. Derudover bliver Vestjysk Bank tilført yderligere kapital i størrelsesordenen 300-375 mio. kr., som en række danske investorer har garanteret.

Købstilbuddet medfører, at de nuværende aktionærer i banken tilbydes at sælge deres aktier for 1 kr. per aktie, hvilket imidlertid er langt under værdien af aktien på børsen, hvor aktionærerne - hvis de ønsker det - kan vælge at sælge deres aktier til en langt højere kurs.

»De eksisterende aktionærer i Vestjysk Bank kan vælge ikke at sælge deres aktier i forbindelse med købstilbuddet og dermed få mulighed for at deltage i fortegningsemissionen på lige fod med køberkonsortiet og støtte op om sikring af, at Vestjysk Bank kan forblive en betydende regional bank med et nyt og stærkere afsæt.«

»Alternativt kan de eksisterende aktionærer i Vestjysk Bank vælge - på lige fod med den danske stat og Finansiel Stabilitet - at sælge deres aktier,« fremgår det af tilbudsdokumentet.

Tilbudsperioden udløber 18. juli 2017 kl. 16.

Aktien i Vestjysk Bank koster mandag ved 9.45-tiden 10,70 kr.