Vestjyder klar til at investere en halv milliard i hovedstaden

Kredsen bag ejendomsselskabet West Coast Real Estate søsætter sin tredje fond – nu med rækkehuse, udviklet fra grunden. Den første fond er ved at sælge ud af sine boliger.

Den tredje ejendomsfond under West Coast Real Estate-navnet vil opkøbe grunde, hvor der især skal udvikles og opføres rækkehuse. I lighed med West Coast Park-lejlighederne på Teglholmen kommer priserne ikke til at ligge på hovedstadens højeste niveauer. Foto: REKA Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

REKA Gruppen i Varde er sammen med en god håndfuld andre sydvestjyske virksomheder og forretningsfolk ved at etablere en tredje ejendomsfond under West Coast Real Estate-navnet.

»Vi får nok indskud på 100-150 millioner kroner, og det giver en investeringskapacitet omkring en halv milliard. Vi har givet bud på flere projekter og grunde og regner med at have foretaget de første investeringer i første kvartal af 2016,« siger Jesper Kristensen, direktør og indehaver af REKA Gruppen, der både skyder penge i fonden og skal styre investeringerne – ligesom ved de to første West Coast-fonde.

Den første fond blev sat i søen i 2009 og opkøbte flere steder i Storkøbenhavn – i alt omkring 300 udlejningsboliger med en samlet prislap på lidt over en halv milliard kroner. De første cirka 40 boliger er solgt fra, og planen er gradvis at sælge resten, herunder 180 lejligheder i Brombærparken i Valby Syd.

Næste fond købte et udviklingsprojekt med 152 boliger og et par erhvervslokaler på Teglholmen i Sydhavnen og gik dermed lidt tidligere ind i den såkaldte værdikæde for ejendomme.

Jagter Lalandia-kunder

Den nye og tredje fond træder endnu tidligere ind i værdikæden og vil opkøbe grunde, hvor der især skal udvikles og opføres rækkehuse. Og ligesom med West Coast Park-lejlighederne på Teglholmen skal priserne ikke ligge på hovedstadens højeste niveauer.

»Vi har kig på områder som Herlev, Hvidovre, Rødovre og Søborg med bredere appel. Det er vores styrke. Vi går efter Lalandia-segmentet,« forklarer Jesper Kristensen.

Dermed hentyder han til de to foreløbig største projekter i REKAs historie, nemlig feriecentrene ved Rødby og Billund. Her har REKA dels stået for de store vandlande, dels for at opføre hundredevis af feriehuse, begge dele med et bredt publikum for øje. Senere blev centrene overtaget af Parken Sport & Entertainment.

I den nye fond forventer Jesper Kristensen at være i gang med at bygge måske 70 rækkehuse ad gangen.

Boligerne skal gradvist sælges fra, og med udsigt til løbende salgsindtægter venter han og de øvrige investorer, at fondens samlede kapital på omkring en halv milliard kroner rækker til hele 400-500 boliger.

Den nye West Coast-fond får en levetid på formentlig en håndfuld år og skal måske investere op til halvdelen af sine penge i Aarhus, der ligesom København oplever stigende folketal.

Velhavende vestjyder

Kredsen af investorer i West Coast består af en stribe lokale erhvervsfolk og familier fra Esbjerg og omegn.

REKA og Jesper Kristensen, med kontor og bopæl i Varde, indskyder selv omkring ti procent af kapitalen. Det samme var tilfældet i den første fond, mens andelen lå på fire procent i den anden fond.

Blandt øvrige investorer i en eller flere fonde er skibsmægler Kurt Skov, der har grundlagt rederi- og fragtkoncernen Blue Water Shipping, Johan Hoffmann, der opbyggede Arovit Petfood-koncernen, og familien bag Droob-koncernen, der grundlagde Fakta-kæden, som blev solgt til FDB/Coop.

Kredsen af investorer omfatter også advokaterne Sten og Peter Kirk Larsen fra Kirk Larsen & Ascanius med hovedsæde i Esbjerg og kontorer i Herning, Skjern og København.