Vestas viser livstegn på nøglemarked

Vestas har fået to nye ordrer på i alt 75 MW fra en stor kinesisk uafhængig energiproducent. Vigtigt at Vestas viser, at den fortsat kan vinde ordrer i Kina.

Foto: Søren Bidstrup.
Læs mere
Fold sammen
Den ene ordre er på 7 stk. V90-1,8 MW vindmøller og 6 stk. V90-2,0 MW vindmøller til et projekt i Shandong provinsen. Den anden ordre er på 25 stk. V80-2,0 MW vindmøller til et projekt i Guangdong provinsen.

- Vi er stolte af partnerskabet med denne progressive uafhængig energiproducent, og vi er ivrige efter at udbygge og udvikle dette forhold, siger Lars A. Andersen, President for Vestas China.

- Vestas vil gøre sit yderste for at sikre, at dette forhold er vedvarende og gensidigt givtigt. Vi er glade for at fortsætte med at dele vores 30 års erfaring inden for industrien med denne store kunde og bakke dem op med vor viden, ekspertise og støtte, siger han.

Ordren er vigtig for den danske vindmøllekoncern. Ikke fordi, at den ændrer på det faktum, at Vestas har mere end svært ved at leve op til sine egne salgsmål i år. Men mere fordi det kinesiske marked er helt afgørende for vindmøllekoncernen fremover.

Vestas har pumpet milliarder af kroner i sine kinesiske investeringer og sammen med USA er Kina det vigtigste marked for vindenergi.

Men kinesernes enorme efterspørgsel efter energi har også betydet en eksplosiv fremvækst af kinesiske vindmølleproducenter. Med aggressive salgstaler, billige vindmøller og hjemmebanefordel har de mange kinesiske producenter ædt sig ind på Vestas og andre af de store udenlandske producenter.

Mange ordrer er gået til store kinesiske producenter, som i vid udstrækning bliver favoriseret af de statsejede kinesiske energiselskaber. Derfor er dagens ordre til Vestas et vigtigt bevis på, at den danske vindmøllekoncern stadig kan gøre sig gældende i den benhårde konkurrence på det kinesiske marked.

Vestas har en lang historie med begge provinser og vil fortsat være dedikeret til deres udvikling og vækst. I 1986 installerede Vestas Kinas første vindmøller i netop Shandong provinsen, oplyser Vestas

RB-Børsen