Vestas vinder tre ordrer

Vindmølleproducenten Vestas har onsdag morgen offentliggjort tre ordrer.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det gælder dels to ordrer i USA på henholdsvis 200 og 48 megawatt (MW), hvor begge aftaler adskiller sig fra normale ordrer ved at være bestillinger på vindmøllekomponenter.

Ordrerne er ifølge Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, konstrueret på den måde, fordi det giver kunderne mulighed for at få del i skatteordningen PTC, der giver rabat på vindenergi.PTC-ordningen bliver nedtrappet fra årsskiftet, men kunderne - som typisk er vindparkudviklere - kan stadig få fuld støtte, hvis de inden årsskiftet har afholdt omkring 10 pct. af udgifterne til et projekt.

»Det betyder, at de projekter kan være op til ti gange større end de ordrer, som i første omgang er offentliggjort, og det er positivt set med Vestas' øjne. Det er meget logisk, at der kommer den her type ordrer inden nytår, fordi ordningen bliver mindre lukrativ i 2017,« siger Jacob Pedersen.Ud over de to amerikanske ordrer har Vestas vundet en ordre på 59 MW i Honduras. Det bliver første gang nogensinde, at Vestas skal levere møller til det centralamerikanske land.