Vestas vinder stor tysk ordre

Vestas skal forsyne tysk selskab med 45 af selskabet.

Foto: Annelene Petersen. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Vindmøllekoncernen Vestas har vundet en ordre på 148,5 megawatt (MW) til et projekt udviklet af tyske Energie Baden-Wuerttemberg (EnBW).

Det meddeler det tyske forsyningsselskab i en pressemeddelelse.

Vestas skal forsyne det tyske selskab med 45 af den danske vindmøllekoncerns V 126 3,3-megawatt turbiner til en vindmøllefarm, som EnBW planlægger at udvikle i Tyskland i Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz og Brandenburg i 2016 og 2017.

- Det er den kontinuerlige videreudvikling af vores onshore-projekt-portefølje, der har gjort en orde i den størrelsesorden mulig, siger Dirk Güsewell, leder af porteføljeudviklingen hos EnBW, i pressemeddelelsen.

Det er planen, at servicering og vedligeholdelse af turbinerne vil blive varetaget af EnBW. Den nødvendige uddannelse af EnBW-personale er ifølge den tyske koncern en del af aftalen med Vestas.

- Det er en del af vores strategi, at vi udvider vores vindkraft-portefølje til - ud over projektudvikling og anlægsdrift - også at omfatte vedligeholdelse. Kontrakten med Vestas understøtter dette mål, siger Dirk Güsewell.