Vestas vinder ordre i Kina på 200 megawatt

Vestas har fredag godt nyt fra det kinesiske marked, hvor vindmølleproducenten har fået en bestilling på møller med en samlet kapacitet på 200 megawatt (MW). Det har ellers været et par sløje kvartaler for kinesiske ordrer, efter at selskabet i starten af året fik flere kontrakter i hus.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredagens ordre er afgivet af Inner Mongolia Hanas Wind Power og omfatter levering af 100 styk 2,0 MW-møller til projekterne Azuoqi 1A og Azuoqi 1B. Levering og idriftsættelse af møllerne er planlagt til andet kvartal 2016, fremgår det af en meddelelse fra Vestas.

Der er tale om en ordre af typen "supply only", men aftalen omfatter ud over af levering dog også idriftsættelse af møllerne. Desuden er der indgået en toårig Active Output Management 4000 serviceaftale og en Vestas Online Business Scada-løsning.

Vestas' finansdirektør, Marika Fredriksson, udtalte torsdag efter selskabets regnskab for tredje kvartal, som ikke bød på kinesiske ordrer, at selskabets strategi i Kina udvikler sig "mere eller mindre" efter planen.

- Vi havde et stort topmøde i Kina for nogle uger siden, og der fik vi rigtigt gode tilbagemeldinger fra kunderne. Så vi ser ikke nogen problemstillinger i Kina, hvor det mere eller mindre udvikler sig i henhold til planen, sagde Marika Fredriksson til Ritzau Finans.

Vestas leverede i tredje kvartal 52 megawatt til det kinesiske marked. Det var noget under niveauet i samme periode sidste år, da det leverede 158 megawatt.

Med ordren på 200 megawatt i hus har Vestas hidtil i år offentliggjort en ordreindgang på 6811 megawatt.