Vestas' USA-chef: De næste fem år bliver de bedste nogensinde

»Denne industri er kun lige ved at komme i gang. De næste fem år kommer til at blive de bedste, vi nogensinde har set,« siger Vestas USA-chef Chris Brown Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas' amerikanske topchef, Chris Brown, forudser nogle fantastiske år for vindindustrien i USA de kommende år.

»Denne industri er kun lige ved at komme i gang. De næste fem år kommer til at blive de bedste, vi nogensinde har set,« sagde Chris Brown i en tale under en vindmøllekonference i Anaheim, Californien.

De gyldne udsigter for den amerikanske vindmølleindustri vil i perioden være understøttet af den amerikanske PTC-ordning, hvor projektudviklere har kvalificeret et stort antal projekter til det fulde støttebeløb til udvikling de næste fire år.

Værdien af ordningen er i år blevet nedtrappet til 80 pct. af sidste års støttebeløb, og den reduceres yderligere til 60 pct. næste år og 40 pct. i 2019, før den helt bortfalder. Hver gang vil der dog være et fireårigt vindue til at gennemføre projekter.

Chris Browns begrundede sin optimisme med flere andre forhold.

»Jeg tror, at energiprisen bliver ved med at falde, i takt med at vindenergien vokser,« sagde han og tilføjede, at prisen på vindenergi siden 2009 er faldet hele 66 pct.

For det andet vurderer han, at elnettet vil blive endnu mere stabilt, i takt med at vindenergien øges.

»Pålideligheden i elnettet er forbedret 15 pct. i en periode, hvor vindenergiens forsyning til det er blevet femtendoblet,« begrundede Chris Brown.

Derudover pegede han på vindindustriens betydning for hele økonomien, herunder at den har opbygget en omfattende forsyningskæde og har skabt en arbejdsstyrke i landet på omkring 102.000.

Chris Brown fremhævede også industriens muligheder for at skabe værdi for forsyningsselskaber og store virksomheder som Google, Amazon og andre, der har vist stigende appetit på at investere i vedvarende energi.