Vestas udpeget til rekordprojekt i Colorado på 600 megawatt

Der er godt nyt til Vestas fra USA, hvor Xcel Energy, en af selskabets store kunder, har peget på den danske vindmølleproducent som leverandør af møller til et gigantisk projekt på 600 megawatt (MW), som det planlægger at opføre i Colorado.

Arkivfoto: Vestas vindmølle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aftalen blev allerede beskrevet tirsdag aften i Denver Business Journal og bliver bekræftet i en meddelelse af Vestas onsdag morgen.

»Der er i dag information i markedet om Vestas og et 600 MW-projekt i USA. Vestas kan bekræfte, at Vestas har indgået en betinget aftale om levering af vindmøller til et projekt på 600 MW i USA.«

»Hvis og såfremt projektet udmønter sig i en fast og ubetinget ordre i henhold til Vestas’ definition, vil Vestas offentliggøre en selskabsmeddelelse herom«, skriver Vestas i meddelelsen onsdag morgen.

Planerne blev annonceret tirsdag på Vestas' nacellefabrik i Brighton, hvor chefen for Xcel's datterselskab i Colorado, David Eves, sagde, at den danske vindmølleproducent skal levere 300 møller til projektet.

»De vil blive produceret lige her«, sagde Eves under tilhør af vindindustriledere fra Vestas, sine leverandører og den amerikanske vindmølleforening.

Vestas' chef for de nordamerikanske aktiviteter, Chris Brown, udtrykte ikke overraskende stor glæde over at være udpeget som leverandør.

»Det er fremragende nyt. Vi sætter stor pris på det og er beærede. Det er rart at bygge for den stat, du er i«, sagde Chris Brown ifølge Denver Business Journal.

Ifølge det amerikanske medie vil projektet kunne blive godkendt hos Colorado Public Utilities Commission i maj som led i Xcel's mål om at opføre op til 1000 MW vedvarende energi i Colorado. Efter planen kan parken komme i drift i december 2018.