Vestas tvunget til investeringer i Brasilien

Reglerne for finansiering gør det nødvendigt at lægge produktionen i landet.

Arkiv, /Ritzau// Vestas-aktie springer frem efter aftale i USA. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Vindmøllegiganten Vestas har planer om massive investeringer i vindmølleproduktionen i Brasilien. Det skriver Børsen. Det er især nye regler for lokal produktion, der skal opfyldes for at kunne få altafgørende finansiering i Brasiliens udviklingsbank, der motiverer Vestas til investeringer.

- Det mest kritiske for Vestas med de nye regler er vingerne. Vi er lige nu ved at finde en løsning, og det er ikke nemt, da vi først skal bestemme, hvilken model vi skal fremstille i Brasilien efter de nye regler. Det afhænger ikke kun af afregningspriserne, men også af hvad konkurrenterne gør, udtaler Paolo Soares, chef for Vestas brasilianske aktiviteter, til Børsen.

Vestas vil især investere i større anlæg, hvor de forskellige komponenter, der ikke nødvendigvis er produceret af Vestas, kan samles. Der er dog ingen planer fra Vestas side om at gentage de fejlslagne byggerier af fabrikker i Colorado, der skete i forventningen om et kommende boom på markedet for vindmøller i USA. Boomet udeblev dog.

- Det er vigtigt, at ekspansionen følger efterspørgslen. Vi skal fra begyndelsen ikke gøre os afhængig af stor volumen for at absorbere høje faste omkostninger. Vi overinvesterer ikke, udtaler Sebastien Threbien, chef for to Vestasfabrikker i henholdsvis Leon i Spanien og Fortaleza i Brasilien, til Børsen.