Vestas-topchef er ikke skræmt af gigantfusion

Vestas' administrerende direktør, Anders Runevad, tager fusionen af vindmølleaktiviteterne mellem spanske Gamesa og tyske Siemens med ophøjet ro.

»Konsolidering er meget naturligt i industrien,« fortalte Vestas' administrerende direktør, Anders Runevad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi er vant til at konkurrere med dem, og det ændrer ikke noget for vores ambitioner og mål. Generelt mener jeg, at konsolidering er meget naturligt i industrien,« fortalte han på selskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

Han fremhæver, at Vestas er pænt repræsenteret i store dele af verden og på mange markeder, og at det er en af de ting, som andre konkurrenter kan opnå ved en fusion.

»Det er godt for os, at vi er så geografisk brede. Konsolidering for at få en ny position på markeder er naturlig, men den position har vi heldigvis allerede,« sagde Anders Runevad og tilføjede, at man altid må holde sig på tåspidserne for at følge med konkurrencen.

»Nu må vi se, hvad de bringer til markedet,« sagde han.

Den kombinerede forretning mellem Gamesa og Siemens vil have juridisk domicil og hovedkontor i Spanien og vil forblive noteret i Spanien, fremgik det af en meddelelse fredag, hvor fusionen efter flere måneders forhandlinger blev meldt ud.

Hovedkontoret for onshoredivisionen vil også ligge i Spanien, mens den for offshoredivisionen vil blive placeret i Tyskland og Danmark.