Vestas-top: På ret kurs trods hårdt år

Vestas-formand Bent Erik Carlsen og topchef Ditlev Engel mener, at vindmøllekoncernen er på ret kurs til trods for rædselsåret 2010. Vestas er dog langt fra i mål endnu, mener Carlsen og Engel.

Vestas udkom i dag med årsregnskabet for 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"2010 blev et hårdt år, fordi to af vores partneres ansatte mistede livet i arbejdsulykker, vi måtte nedjustere, afskedige tre tusinde kolleger, en ændring af regnskabspraksis skabte usikkerhed, udsigterne for 2011 skuffede, og aktiekursen blev næsten halveret i det varmeste år, der er registreret i mere end hundrede år. Den 25. januar 2011 mistede en af vores kolleger livet ved en formodet arbejdsulykke i Indien."

Sådan starter Vestas-formand Bent Erik Carlsen og topchef Ditlev Engel det 152-sider lange årsregnskab fra Vestas.

Men selvom makkerparret ikke forbigår de negative sider af 2010, så mener de, at Vestas trods alt er på rette kurs.

"Men Vestas er på rette kurs, fordi vores kunder og deres bankforbindelser sætter uændret pris på vores produkter og ydelser, ordreindgangen var den største nogensinde, vores regionalisering er gennemført, vores møller præsterer stadig bedre til gavn for deres ejere og miljøet, vi kan fastholde og rekruttere dygtige medarbejdere, den grønne bølge ruller videre, og Vestas har reduceret sin gæld ovenpå kreditkrisen til trods for gennemførelsen af et meget ambitiøst investeringsprogram," påpeger Carlsen og Engel i regnskabet og tilføjer:

"To beslutninger har sikret, at Vestas fortsat er verdens førende producent af vind kraft værker, regionaliseringen af produktionen og satsningen på kvalitet, forskning og teknologiudvikling. Udskilningsløbet ovenpå kreditkrisen har øget værdien af lokal tilstedeværelse og kvalitet i produkter og ydelser. Det er til Vestas’ fordel."

De understreger dog begge, at Vestas langt fra er i mål endnu.

"De kommende år skal Vestas på de indre linjer nå væsentligt mere for mindre. Kortere frister, mindre lagre, færre medarbejdere pr. MW og færre ulykker sætter dagsordenen sammen med mere vedvarende energi og mange introduktioner af nye produkter. Et stadig mere effektivt Vestas på vej mod Vind, Olie og Gas," skriver makkerparret og sender en hilsen til de hårdt prøvede aktionærer:

"Tak til vores ejere. Alle hos Vestas ved, at aktionærernes tillid er afgørende for vores fremtid."