Vestas tilbage i Indien efter to års fravær

Den danske vindmøllekoncern Vestas er atter tilbage på det indiske vindmøllemarked.

Vestas vil tilbage på det indiske vindmøllemarked. Her ses en vestas-mølle bliver samlet på en fabrik i Indien Fold sammen
Læs mere
Foto: ROGAN MACDONALD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver indiske Hindu Business Line.

I september 2012 besluttede Vestas at nedskalere salget på det indiske marked, hvilket i praksis betød at lukke ned, skriver avisen.

Nu næsten to år efter vender Vestas tilbage med en ny direktør i spidsen, Jorn Hammer, der tidligere styrede Vestas' aktiviteter i Australien.

Kilder oplyser til Hindu Business Line, at Vestas er tilbage med en ny forretningsplan.

Det indiske marked er generelt på vej frem. I 2013-2014 blev der installeret 2126 MW, og alene i marts blev der installeret 800 MW. Så sent som i sidste uge fik Vestas-konkurrenten Gamesa en ordre på 110 G97-2.0 MW-møller med en samlet kapacitet på 220 MW til fem vindmølleparker i Indien.

Læs også: Her er økonomien i 19 el-selskaber

Mandag oplyste avisen The Times of India, at den indiske finansminister Arun Jaitley vil genindføre en skatteordning omkring accelererede afskrivninger for vindmølleselskaber.

Han vil genindføre ordningen for at give vindmøllemarkedet et boost. Ordningen blev oprindeligt indført tilbage i 1990, men stoppet i 2012, hvilket medførte et fald i mængden af opstillede møller.

Den indiske brancheorganisation Indian Wind Turbine Manufacturers Association vurderer over for avisen, at en genindført ordning vil betyde, at der vil blive opstillet en kapacitet på 3000 MW i indeværende år mod 2000 MW, såfremt ordningen ikke bliver genindført.