Vestas styrer mod stor vækst

Hvis verdens politikere for alvor vil prøve at bremse den globale opvarmning med grøn energi, kommer vindmøllegiganten Vestas til at skumme fløden. Vestas' indtjening vil vokse kraftigt de næste 10 år, mener aktieekspert Stephen Rammer.

Læs mere
Fold sammen
”Meget tyder på, at Vestas står foran en periode med kraftig vækst i indtjeningen,” fastslår aktiestrateg Stephen Rammer fra fondsmæglerselskabet Formuepleje A/S.

Vindmøllegiganten har under finanskrisen på grund af bankernes manglende vilje til at finansiere investeringer i nye vindmøller, ikke mindst i 2009, været ramt af stagnation og tilbagegang i indtjeningen.

Stigende bekymring hos verdens politikere om vækst i udledningen af drivhusgasser og de negative effekter af global opvarmning skal føre til indførelse af fælles internationale CO2-skatter og skat på handel med CO2-kvoter. Det mener EU’s svenske formand, statsminister Fredrik Reinfeldt.

Fornyet vækst i vindmølleindustrien
At det skal koste at udlede drivhusgasser ved at lægge skat på CO2 og den omstridte handel med CO2-kvoter vil sikre øget brug af bl.a. vindmøller fra verdens største vindmølleproducent, siger en række eksperter.

Satsningen på mere alternativ energiforsyning i Kina, Indien, Europa og USA vil ske på bekostning af bl.a. kul- og gasfyrede kraftværker.

Efter dette års fald i nyinstallerede vindmøller, målt i installeret kapacitet, venter flere uafhængige konsulenthuse, bl.a. danske BTM Consult, fornyet vækst i den globale vindmølleindustri. Formuepleje venter en stigning i nyinstalleret vindmøllekapacitet på 10 til 15 procent om året i perioden 2009- 2020.

Håber på bankernes velvilje
Formuepleje ser Vestas’ udmelding om, at der er en solid efterspørgsel fra kunderne og en opblødning på vej i bankernes vilje til at finansiere nye vindmølleprojekter som tegn på øget tiltro til Vestas.

De seneste offentliggjorte ordrer fra vindmølleproducenterne tyder på, at vindindustrien så småt er ved at få gang i sejlene igen. Men for at kunne bidrage til indtjeningen i 2009, skal ordrerne i hus hos Vestas inden for den kommende halvanden måned, siger fondsmæglerselskabet.

”I takt med intensiveringen af klimadebatten i USA, venter vi stigende interesse for alternative energiaktier, og her står Vestas godt,” mener aktiestrateg Stephen Rammer fra Formuepleje A/S.