Vestas-storkunde klar til at indgive konkursbegæring

Amerikanske Sunedison, der er blandt verdens største vindparkudviklere og storkunde hos danske Vestas, styrer direkte mod afgrunden og ventes at indgive konkursbegæring så tidligt som søndag.

Sunedison, som har en samlet gæld på 11,7 mia. dollar, har gennem længere tid balanceret på kanten af overlevelse, hvilket har afspejlet sig i aktiekursen, der over det sidste år er dykket fra 26,7 dollar til fredagens lukkekurs på 0,4 dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: NOAH BERGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en kilde nær sagen.

Selskabet er angiveligt i dialog med kreditorer med henblik på at afgøre, hvilke dele af virksomheden der skal gå konkurs, og hvilke dele der potentielt kan overleve, lyder det fra kilden.

Sunedison, som har en samlet gæld på 11,7 mia. dollar, har gennem længere tid balanceret på kanten af overlevelse, hvilket har afspejlet sig i aktiekursen, der over det sidste år er dykket fra 26,7 dollar til fredagens lukkekurs på 0,4 dollar.

Tidligere denne måned kommenterede Jyske Banks aktieanalytiker Janne Vincent Kjær sagen og vurderede på det tidspunkt, at en potentiel konkurs hos den amerikanske kunde blot vil påvirke Vestas i begrænset omfang.- Selv om vi ikke venter, at en eventuel konkurs hos Sunedison vil have den store økonomiske effekt på Vestas' resultater, så har Sunedison været en god kunde for Vestas, skrev Janne Vincent Kjær dengang i en kommentar.

Hun vurderede over for Ritzau Finans, at Vestas har omkring 266 megawatt i uudnyttede rammeaftaler med Sunedison, mens Vestas' ordrebog ifølge analytikeren viser samlede udestående ordrer hos Sunedison på 489 megawatt, som skal leveres i 2016.

Sunedison ønsker ikke at kommentere sagen over for Bloomberg.