Vestas' store Mexico-projekt er i fare

Opførelsen af en 396 MW stor vindmøllepark i Mexico er blevet udskudt for tredje gang. Det ser ikke godt ud, siger amerikansk analytiker.

Foto: Jørgen Kirk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vindmølleprojektet Marena Ronavables i det sydlige Mexico har udviklet sig til lidt af en farce for Vestas og partnerne i det 396 megawatt store projekt.

Det skriver branchesitet Energiwatch.

Det skyldes, at protester og bespænd fra 15.000 personer fra det oprindelige Huave-folk og sympatisører, har fået selskaberne bag projektet til at udskyde projektet for tredje gang.

Bag ordren står konsortiet Mareña Renovables, der består af Mitsubishi, den hollandske pensionskasse PGGM og en mexicansk del af det australske finanshus Macquarie.

På grund af udskydelsen er der en stor risiko for, at projektet ikke bliver til noget, vurderer Matt DaPrato, der er senioranalytiker med speciale i vindmarkeder hos IHS Emerging Energy Research.

- Projektet er mere og mere usandsynligt, men det lyder ikke som om, at Mareña er klar til at forlade det helt endnu, da de allerede har investeret ganske meget tid, penge og energi, skriver DaPrato i en mail til branchesitet Energiwatch.

Vestas melder kun melder noget ud om sagen, såfremt der sker noget nyt.

- Vi fortsætter med at forvente, at projektet kan skride frem. Vi vil informere markedet, hvis det ændrer sig, skriver pressechef Michael Zarin i en mail til Energiwatch.

Planen er at opføre vindparken ved San Dionioso del Mar i det sydlige Mexico. Her er nogle af hårdeste vindstyrker til lands med 8,5 sekundmeter i snit.