Vestas spiller kontra efter sløjt kvartalregnskab: Opjusterer cash flow gevaldigt

Vindmøllekæmpen Vestas har opjusteret sine forventninger til sine pengestrømme for året. Der er kommet langt flere penge i kassen end ventet, og Vestas næsten tredobler sine minimumforventninger.

Foto: Henning Bagger

Vindmøllekæmpen Vestas skuffede markerderne med sit regnskab for årets første tre kvartaler, men nu er der godt nyt for aktionærerne at lune sig på, mens de venter på årsregnskabet for 2017. Vestas har nemlig netop annonceret, at man giver sine forventninger til årets frie pengestrømme et ordentligt hak opad. Tidligere forventede koncernen at lande et sted mellem 450 og 900 mio. euro, men nu forventer vindmølleproducenten 1.150 til 1.250 mio. euro - altså lidt under en tredobling af minimumsforventningerne.

Vestas stiger 4,5 på fondsbørsen efter nyheden. Der er dog stadig et stykke vej op til kursniveauet fra før det skuffende kvartalsregnskab, hvor en Vestas-aktie kostede 527 kroner. Lukkekursen i går var 426 kroner.

Den danske vindaktie har været ude i noget af et blæsevejr de seneste måneder. Ulykkerne for Vestas-aktionærerne startede, da republikanerne i repræsentanternes hus præsenterede et skatteudspil, der ville gøre det af med den vigtige PTC-støtte til vindmøller. Mens usikkerheden på det vigtige amerikanske marked herskede, nedpræciserede Vestas sine forventninger til driftsindtjeningen i 2017 fra 12-14 pct. til nu 12-13 pct. Aktiekursen fik nogle ordentligt kæberaslere, men da PTC-ordningen siden er blevet reddet, ordreindgang blev rekordgod, og at Vestas nu opjusterer sine forventninger, er de gode nyheder ved at slå de dårlige.

Det er langt fra første gang, at Vestas starter året med at opjustere forventningerne til sine pengestrømme. I parantes bemærket er man dog lidt sent ude i år, for i både 2014, 2015 og 2017 opjusterede man pengestrømforventningerne d. 6. januar.

Følg aktiekursen for Vestas her.