Vestas skal levere 237,6 MW til amerikansk projekt

Foto: Malte Kristiansen

Vestas er på vej til at sikre sig en fast og ubetinget ordre i USA omfattende møller med en samlet kapacitet på 237,6 megawatt, efter at selskabets kunde Longroad Energy har sikret sig finansiering til det texanske projekt Rio Bravo.

Parken, der ventes at komme i drift i juni 2019, opføres med 66 Vestas-møller af typen 3,6 MW V136, og den danske mølleproducent tildeles også en 20-årig service- og vedligeholdelsesaftale.

Det fremgår af en meddelelse fra Longroad Energy, som gennem komponentbestillinger i slutningen af 2016 kvalificerede projektet til fuld støtte under den amerikanske PTC-ordning, før den siden blev nedtrappet til 80 pct. i 2017 og 60 pct. i 2018.

Opførelsesomkostningerne er opgjort til 300 mio. dollar, hvor Longroad investerer selv ca. 100 mio. dollar, mens et datterselskab af Berkshire Hathaway Energy står bag den øvrige del af den permanente finansiering.

En stribe banker er ligeledes gået sammen om finansiering under etableringsprocessen, hvilket så siden afløses af de permanente lånefaciliteter.

»Det glæder os at have fået Rio Bravo over målstregen for finansiering og konstruktion, og vi ser frem til at projektet kommer i drift til næste år,« siger Longroads administrerende direktør, Paul Gaynor, i en meddelelse.

Longroad Energy kvalificerede gennem komponentbestillinger hos Vestas i slutningen af 2016 en kapacitet på mere end 600 megawatt til 100 pct. PTC-støtte.

/ritzau/FINANS