Vestas ser store muligheder i Sydamerika

Sydamerika har hidtil været et uland i forhold til vindenergi, men det vil ændre sig over de kommende år, spår Vestas der fredag fik en mindre ordre i Chile.

Den danske vindmøllekoncern Vestas satser nu på at opdyrke nyt land.

- Landene i Sydamerika har indtil videre ikke fokuseret så meget på vindenergi, men det kommer. Vi skulle meget gerne have nogle flere ordrer i Sydamerika over de kommende år. Det er ikke et "one night stand", men en langsigtet udvikling, som vi har startet i Sydamerika, siger Ebbe Funk, der er administrerende direktør for Vestas Mediterranean West, til RB-Børsen.

Vestas har slået sit Sydamerika-kontor op i Argentinas hovedstad Buenos Aires, hvorfra Vestas-sælgerne skal sælge ideen om vindkraft til de sydamerikanske lande. Især Chile er interessant for Vestas, da den chilenske regering vil opstille vindmøller med en samlet ydelse på 500 megawatt over de kommende år.

- Vestas har fået de første ordrer der nogensinde er givet til nogen leverandør i Chile, og vi er de første der får foden ind på det chilenske marked. Chile er det første af de sydamerikanske lande som har lavet en plan for vindenergi. Der rører sig lidt i Brasilien, men vi har indtil videre fokuseret på Chile, konstaterer Ebbe Funk.

Den chilenske ordre til Vestas er på 10 stk. V80 vindmøller på 2 megawatt.

RB-Børsen