Vestas scorer stor britisk ordre

Vestas skal levere 32 havvindmøller til et projekt i Storbritannien, som DONG Energy opfører.

Foto: JENS BUTTNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vindmøllevirksomheden Vestas skal levere 32 havvindmøller til Storbritannien.

Det oplyser Vestas i en pressemeddelelse.

Vindmøllerne af typen V164-8,0 MW skal indgå i offshore-projektet Burbo Bank Extension, som ligger ved kysten i Liverpool Bay.

Jens Tommerup, CEO i MHI Vestas Offshore Wind, siger, at ordren er en »historisk milepæl« for Vestas og for vindindustrien i Storbritannien.

Ordren omfatter for Vestas levering, installation og idriftsættelse af vindmøllerne samt en fem-årig serviceaftale.

Fredag aften stor det samtidig klart. at det er DONG Energy, der skal stå bag opførelsen af Burbo Bank Extension, som skal levere grøn strøm til 180.000 britiske husstande.

Burbo Bank Extension er det første af tre projekter, hvortil DONG Energy i april fik tildelt en såkaldt 'Contract for Difference', som betyder, at DONG Energy vil få en fast pris pr. MWh elektricitet produceret i vindmølleparkens første 15 år i drift og derefter markedsprisen.

"Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har truffet endelig investeringsbeslutning og kan begynde opførelsen af Burbo Bank Extension, som vil levere grøn strøm til over 200.000 britiske husstande.  Opførelsen og driften af denne havmøllepark vil understøtte grøn vækst og beskæftigelse i Storbritannien," siger Samuel Leupold, der er Executive Vice President i DONG Energy.