Vestas scorer milliardordre i USA

Danske Vestas trækker amerikansk kæmpeordre i land. Enel Green Power i Kansas køber 200 MW.

Dansk Vestas vindmølle i Jylland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Ringbæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vindmølleproducenten Vestas har netop indgået en ordre for cirka 1,5 mia. kr. med kunden Enel Green Power North America i Kansas, oplyser Vestas i en børsmeddelelse.

I alt 111 stk. vindmøller skal leveres, sættes i drift og vedligeholdes af Vestas over en fem-årig periode med start i andet halvår 2011. Ordren er på 200 MW, hvilket størrelsesmæssigt gør den til den største i år og dermed et vigtigt bidrag til 2011 målsætningen.

Det er den anden aftale om levering af vindmøller, der er indgået med USA. Tidligere på måneden blev der indgået en omfattende ordrekontrakt i Californien.

Muligt at nå i mål

Vestas forventer uændret i 2011 at realisere en EBIT-margin på 7 pct. og en omsætning på EUR 7 mia. En stor del af omsætningen og indtjeningen ventes at ligge i andet halvår som følge af, at årets forventede ordreindgang på 7.000-8.000 MW nu forventes at ligge senere end før, hvilket forøger presset på hele organisationen. Den tidligere forventning til omsætning og indtjening var en forholdsvis jævn fordeling mellem første og andet halvår.

Hos det danske analytikerkorpset er det forventningen, at Vestas lige akkurat når sit mål for i år om en omsætning på 7 mia. euro og en driftsmarginal (EBIT-margin) på 7 pct. Men derfra er der stadig langt til 2015-målet om en omsætning på 15 mia. euro og en driftsmargin på 15 pct.

Samtidig vurderer flere analytikere dog, at Vestas står suverent stærkest i kampen og fremtidens vindmøllekunder.