Vestas sætter hovedkvarteret til salg

Vindmølleproducenten Vestas har sat sine kontorejendomme - herunder hovedkvarteret - i den nordlige del af Aarhus til salg.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet søger begge ejendomme solgt som en samlet pakke, men for hovedkontoret bliver der tale om en såkaldt "sale and lease back-aftale", hvor Vestas straks efter salget vil fortsætte med at leje bygningen, som til stadighed skal fortsætte som hovedkontor.

Det fremgår af en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

- Vi har valgt at sætte begge vores ejendomme på Hedeager til salg, fordi det giver god mening for os, og fordi det kan være mere attraktivt for en eventuel køber at købe ejendommene samlet. Det har længe været planen at konsolidere og flytte medarbejdere fra Hedeager 44 til Hedeager 42, og det er fortsat vores plan, siger Roald Steen Jakobsen, der er HR-koncerndirektør hos Vestas, i meddelelsen og fortsætter:

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Aarhus Kommune, og vi er meget glade for at have hovedsæde i Aarhus. Ejendommene på Hedeager har en attraktiv beliggenhed og stor funktionalitet, og derfor er der slet ingen tvivl om, at vi fortsat skal have hovedkvarter her. Hedeager 42 gennemgår netop nu en ombygning, så vi får bedre plads, og vi glæder os til at flytte ind primo 2015.

Allerede i marts i år udmeldte Vestas planer om at sælge den ene af de to bygninger ved hovedkontoret i Aarhus, men nu er begge bygninger altså sat til salg som en samlet pakke.

Dengang flyttede Vestas desuden omkring 200 stillinger fra salgs-, kommunikations-, marketings- og finansafdelingen fra Aarhus til København i et træk, der - sammen med frasalget af den ene bygning i Aarhus - skulle indbringe vindmølleproducenten en årlig besparelse på omkring 10 mio. euro - svarende til omkring 75 mio. kr.