Vestas sætter gigantmøller i serieproduktion

Verdens største vindmølle er ikke længere blot en prototype. Efter ordren på 32 V164-møller til Storbritannien, sætter Vestas nu møllen i serieproduktion.

Vestas' rekordstore vindmølle V164 kommer nu i fast produktion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største havvindmølle bliver nu sat i serieproduktion, efter DONG Energy har bestilt 32 V164-vindmøller til den britiske vindpark Burbo Bank Extension af MHI Vestas, der er delebarnet mellem Vestas og Mitsubishi.

Datterselskabets direktør Jens Tommerup fortæller til Børsen, at produktionen skal foregår på Isle of Wight og på Lindøværftet nord for Odense.

»Vi skruer op for både aktiviteterne på Isle of Wight og Lindø, hvor vi lægger stederne om til egentlig produktion,« fortæller han til avisen.

Vingerne skal produceres på Isle of Wight, mens vindmøllens hoved, den såkaldte nacelle, skal laves på Lindøværftet. Den endelige samling skal ske i Belfast, der ligger i sejlafstand fra vindmølleparken. De store 8 MW-møller kan levere strøm til 8.000 husstande hver.

Produktionen kaster 800 job af sig i England, fortæller Jens Tommerup. Det fremgår ikke, hvor mange job, det vil skabe i Danmark.

Den samlede ordre til DONG Energy udgør 258 MW, men tæller ikke med i Vestas' regnskab, da det er datterselskabets ordre. Alligevel mener Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen, at det er godt nyt for Vestas, fordi møllen nu ikke bare er på tegnebrættet.