Vestas sælger chilensk projekt

Vestas har underskrevet en fast og ubetinget købsaftale vedrørende Talinay Oriente-projektet på 90 MW i Chile.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra Vestas torsdag eftermiddag.

Kunden er Enel Group, og forhandlingerne har tidligere været meddelt markedet i form af en betinget købsaftale, der blev offentliggjort den 20. november sidste år.

Talinay-projektet er en vindfarm, som Vestas byggede til sig selv for at løfte andelen af vedvarende energi i selskabets eget forbrug. I alt er der tale om 30 stk. V90 2 MW-møller og 15 stk. V100 2 MW-møller, og projektet ventes idriftsat i første kvartal 2013, skriver Vestas.

Kontrakten omfatter desuden en treårig serviceaftale, hedder det.

Der er ikke offentliggjort nogen pris for salget af vindmølleparken, men tilbage i november udsendte Enel en pressemeddelelse om, at det havde sikret et lån fra Eksportkreditfonden i Danmark til at dække en del af investeringen.

Her fremgik det, at Enel i alt skal lægge 165 mio. dollar i Talinay-projektet. Det svarer til 129 mio. euro eller 1,43 mio. euro per MW og er dermed et godt stykke over det sædvanlige niveau for vindmøller, der ligger i omegnen af 1 mio. euro per MW.

Der er dog flere forhold, som spiller ind, hvorfor man skal være forsigtig med at tolke på den udmelding, vurderede Jacob Pedersen, Vestas-analytiker hos Sydbank, over for Ritzau Finans ved den første meddelelse i november.

- Der er mange udgifter i at anlægge sådan en vindmøllepark, som normalt ikke er med i mølleprisen. Møllerne udgør ofte omkring 70 pct. af den samlede investering, sagde Jacob Pedersen dengang.

Enel har desuden - for ganske nylig - bestilt møller hos Vestas. Torsdag før nytår offentliggjorde det danske selskab således en ordre på 90 MW bestående af 45 styk V100 2 MW-møller til Valle de los Vientos-projektet i Antofagasta-regionen - ligeledes i Chile. Den ordre var en del af en større rammeaftale, som Vestas har med Enel.