Vestas sadler om i jagten på nye ordrer

Vestas har hidtil pure afvist at deltage i finansiering og udvikling af vindmølleprojekter. Men nu sadler topchef Anders Runevad om i jagten på nye ordrer. Markedsdynamikken skifter, lyder forklaringen.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Meldingen er nu , at man med visse kunder gerne vil "indgå i fælles udviklingsaktiviteter under en mere struktureret tilgang".

Det skriver erhvervsmediet Finans.

»Vi gennemfører nogle justeringer, som afspejler den skiftende markedsdynamik, vi oplever«, siger kommunikationschef i Vestas Michael Zarin uden at sætte beløb på det nye forretningstiltag.

Justeringen er nødvendig, forklarer kommunikationschefen til Finans, fordi flere vindprojekter sælges på auktioner, hvor laveste strømpris vinder. Derfor bliver kunderne større, og de låser sig fast på vindprojekter langt tidligere end for bare få år siden.

Det åbner nemlig for, at de blandt andet sammen med vindmølleproducenter kan finpudse projekterne og dermed presse prisen på vindenergien ned, så auktionerne vindes.

Analytikere: Det giver god mening

Ved at gå aktivt ind i projekter og måske ligefrem deltage i finansieringen af vindmøller håber Vestas-ledelsen at få fat i kunder, som man hidtil har været afskåret fra, forklarer aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen til Finans .

Vestas er i dag gældfri med 16,9 mia. kr. i banken. Derfor er det på tide at satse, lyder meldingen fra Alm. Brand Markets analytiker Michael Friis Jørgensen, der også påpeger, at Vestas-konkurrenten Siemens Wind Power for eksempel har haft stort udbytte af projektudvikling i Egypten.