Vestas-rival solgt til kapitalfond

Senvion er solgt for knap 7,5 milliarder kroner til Centerbridge Partners.

Foto: SAM PANTHAKY. Suzlon har solgt sit datterselskab til en amerikansk kapitalfond.
Læs mere
Fold sammen

Rygterne talte sandt, og indiske Suzlon Energy sælger sit tyske datterselskab Senvion til den amerikanske kapitalfond Centerbridge Partners for 1 mia. euro. Det fortæller vindmølleselskabet i en meddelelse torsdag.

Tidligere på ugen meldte flere indiske medier om et forestående til netop Centerbridge for samme beløb.

Senvion, tidligere kendt som Repower, blev købt af Suzlon i 2007 for et noget større beløb, men det indiske selskab har været presset af gæld og haft kraftigt behov for at rejse ny kapital.

- Vi er stolte over at annoncere denne udvikling, som er en del af vores strategiske mål om at styrke vores balance. Provenuet vil blive brugt til at tilbagebetale gæld for at reducere fremtidige renteudgifter og forstærke forretningens vækst, udtaler Suzlon-formand Tulsi Tanti i meddelelsen.

Oven i salgsprisen på 1 mia. euro kontant kan Suzlon få yderligere op til 50 mio. euro i en earn out-aftale, og inderne får adgang til Senvions offshoreteknologi på det indiske marked. Til gengæld får Senvion licens til at bruge Suzlons S111-teknologi på det amerikanske marked.

Suzlon er en af Vestas' konkurrenter, især på det indiske marked, mens Senvion er blandt de største spillere på det tyske marked, både on- og offshore.