Vestas-rival mister to markante profiler

Siemens Wind Power mister to af sine mest markante profiler.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både Jan Kjærsgaard, chef for aktiviteterne onshore, og Henrik Stiesdal, mangeårig teknologidirektør (CTO), siger stop. Det bekræfter Siemens Wind Power, efter at branchemediet Recharge fik nys om historien tidligere onsdag.

Jan Kjærsgaard forlader Siemens Wind den 30. september for at blive administrerende direktør for »et dansk firma«, oplyser Siemens Winds øverste chef, Marcus Tacke, i et brev til sine ansatte. Siemens ønsker ikke at oplyse, hvilket firma det drejer sig om.

Henrik Stiesdal har valgt at stoppe for at dedikere mere tid til familien og privatlivet. Den 57-årige dansker bliver i Siemens Wind, der blev skabt ved købet af danske Bonus Energy i 2004, resten af året og når dermed i alt at have arbejdet 28 år i selskabet.

Som erstatning har Siemens forfremmet den nuværende forskningschef inden for vind, Morten Rasmussen, til teknologichef med effekt 1. august. Der er dog ikke umiddelbart lagt op til, at han overtager rollen som CTO, som bliver en selvstændig funktion, skriver Siemens.

Jan Kjærsgaards afløser er ikke fundet endnu.

/ritzau/FINANS