Vestas-rival får vindmølleordre til projekt i Indonesien i hus

Tysk-spanske Siemens Gamesa har landet en ordre på 72 megawatt (MW) fordelt over 20 vindmøller af typen SWT-3,6-130 til et projekt i Indonesien.

Foto: VINCENT WEST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Projektet, som hedder Tolo 1, bliver udviklet af det lokale energiselskab Equis Energy, der også står som køber af møllerne. De skal efter planen installeres mod slutningen af 2017, hvorefter idriftsættelse kan indledes tidligt i 2018.

Sammen med ordren har Equis Energy tegnet en femårig serviceaftale med Siemens Gamesa, som kommer til at skulle hjælpe med teknik, indkøb og konstruktion såvel som drift og vedligeholdelse.

Ordren på de 20 møller til Siemens Gamesa følger, efter at selskabet tidligere i år blev udpeget som leverandør til projektet af Equis Energy. Tidligere har også danske Vestas været inde i billedet til at skulle levere møller til projektet, men i stedet er den tysk-spanske leverandør blevet foretrukket.

For Siemens Gamesa er ordren på de 20 møller den anden indonesiske ordre, som selskabet har fået, efter det tidligere på året annoncerede en ordre på 75 MW til et andet projekt i landet.

Indonesien har en ambitiøs målsætning om, at 23 pct. af landets energi i 2019 skal komme fra vedvarende energiformer.