Vestas regner med brasiliansk godkendelse tirsdag

Vestas forventer, at man har opnået en godkendelse af den brasilianske udviklingsbank BNDES, som vil gøre det lettere for vindmølleproducenten at hente ordrer i Brasilien.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bekræfter Vestas' pressechef, Michael Zarin, over for Ritzau Finans, efter at Energiwatch sent mandag erfarede, at godkendelsen er på vej.

- Vi forventer, at BNDES kommer med den endelige godkendelse. Og vi forventer, at kunne meddele det i løbet af tirsdag, siger Michael Zarin.

Han pointerer, at Vestas er et relativt konservativt selskab.

- Så de kan godt fortælle os noget, men vi vil gerne se det på skrift, uddyber pressechefen.

BNDES stiller krav om benyttelse af lokal produktion for at tilbyde projektfinansiering. Vestas mistede godkendelsen i 2012. Men nu ser vindmølleproducenten altså ud til at opnå den igen.

- Det vil give vores kunder adgang til de mere attraktive finansieringsmuligheder, som banken tilbyder, forklarer Michael Zarin.

Topchef Anders Runevads udpegede sidste år Brasilien som et af tre nøglelande for Vestas og afsatte samtidig 240 mio. kr. til investeringer i det Sydamerikas største økonomi for at leve op til kravene om lokalproduktion.

- Vi har arbejdet under forventningen og aftalen med banken om, at vi får godkendelsen. Men som vi har sagt flere gange, er det en proces, der tager tid.

- Tilbage i juni 2014 underskrev vi en aftale, hvor vi blev enige om vores plan. Og hvis de giver os godkendelsen, betyder det, at de bekræfter, at vi har levet op til vores forpligtigelser i forhold til den plan, og at vi dermed er certificeret, og at vores kunder kan opnå støtten, gengiver Michal Zarin.

Tidligere på året, i februar og marts, landede Vestas to brasilianske ordrer på henholdsvis 106 og 180 megawatt.

- Vores kunder har ventet, at godkendelsen ville komme. Vi har fået ordrer i Brasilien, som vores kunder har baseret på, at vi får godkendelsen. Så det vil være en meget positiv bekræftelse af de planer, vi allerede har indgået med banken, siger Michael Zarin.

Ritzau Finans: Vil I skulle trække jer ud af Brasilien, hvis I ikke skulle kunne opnå godkendelsen?

- Den slags spekulerer vi ikke i, siger Michael Zarin.