Vestas presses af svage forventninger til 2011

C20-indekset stiger fra start, men Vestas falder, efter selskabet har løftet sløret for forventningerne til indtjeningen næste år.

Aktiemarkedet er ikke begejstret for Vestas' forventninger til 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas' nye regnskabspraksis medfører større omsætning og indtjening i år, men til gengæld ser meldingen om en omsætning og indtjening næste år på niveau med det ventede resultat for 2010 svag ud, og det er fra morgenstunden sandsynligvis med til at sende Vestas-aktien lavere.

Vestas er åbnet en pct. lavere i kurs 177, mens C20-indekset følger den overordnede positive stemning i Europa og stiger 0,5 pct. til niveau 435."Umiddelbart ser Vestas' forventninger til 2011 ud til at være noget lavere, end jeg havde regnet med, både på omsætning og overskudgrad," siger Jacob Pedersen, aktieanalytiker i Sydbank.

For 2010 venter Vestas nu en omsætning på 6,8 mia. euro og en overskudsgrad på omkring 7 pct. før engangsomkostninger, og det niveau ventes altså gentaget næste år. Der ventes positive pengestrømme næste år, hvilket er nok så vigtigt.

"Det er helt centralt at holde sig for øje, at det intet ændrer på Vestas' forretning, da alle pengestrømmene, som er kernen i min værdiansættelse, overhovedet ikke bliver ændret. Det kan derimod ændre den måde, som Vestas bliver betragtet på, fordi der skubbes omsætning og indtjening, så indtjeningen i 2009 er næsten udraderet, fordi den er skubbet ind i 2010," siger Jacob Pedersen.

Vestas har også annonceret en ordre på 77 MW fra Argentina mandag morgen, men det kan altså ikke trække aktien i plus.