Vestas overrasker med overskud

Vindmøllegigantens regnskab for første kvartal vidner om klar fremgang, og selskabet leverer overraskende et overskud. Det er første gang i mange år, at Vestas har overskud i første kvartal.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas' fremgang går hurtigere end ventet i markedet, og selskabet kan i første kvartal levere et overraskende overskud i det, der traditionelt er årets svageste kvartal.

Vestas har dermed lagt krisen bag sig.

Det vigtige driftsresultat (EBIT) viste et overskud på 27 millioner euro mod et underskud på 122 millioner euro på den post i samme kvartal sidste år.

Til sammenligning havde analytikerne ventet et underskud på driften på 16 millioner euro, ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Også på bundlinjen leverede Vestas et plus. Ganske vist kun på to millioner euro, men det er første gang siden 2009, at Vestas har overskud i første kvartal. Og samtidig havde analytikerne ventet et underskud på den post på 22 millioner euro.

Til sammenligning leverede Vestas et dundrende underskud i første kvartal sidste år på 151 millioner euro, eller mere end 1,1 milliarder kroner i underskud. 

Trods den overraskende gode start på året, fastholder Vestas dog forventningerne til 2014 om et positivt driftsresultat for hele året på minimum fem procent af omsætningen, der fortsat ventes at nå minimum seks milliarder euro. Dermed skulle Vestas for hele 2014 meget gerne levere et driftsresultat, der overstiger 300 millioner euro.

Det er da også analytikernes klare forventning. Således lyder deres gennemsnitlige forventning til Vestas' indtjening i hele 2014 på et driftsresultat på 485 millioner euro og en bundlinje på 331 millioner euro - omregnet til kroner vil det svare til et overskud på mere end 2,5 milliarder kroner, hvis markedets forventninger opfyldes.

Og med dagens overraskende gode regnskab vil de forventninger sandsynligvis blive skruet yderligere i vejret.

Omsætningen i første kvartal steg til 1.283 millioner euro fra 1.096 millioner euro i samme kvartal sidste år. Også omsætningen overgår analytikernes forventning, der lød på 1.166 millioner euro.