Vestas ordreindgang tyder på øget markedsandel

Vestas kan være i gang med at æde sig til en større andel af vindmøllemarkedet. Det skriver Jyske Banks Vestas-analytiker, Janne Vincent Kjær, i en analyse.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Jyske Banks opgørelse har Vestas øget ordreindgangen år-til-dato med hele 240 pct. i forhold til 2014. Til sammenligning er de annoncerede ordrer i hele branchen kun steget 92 pct., og omkring en tredjedel af dem er gået til det danske selskab, viser Jyske Banks tal.

- Vi ser den nylige stærke ordreindgang som en lovende indikation af, at Vestas er ved at hente markedsandele igen. Vestas' andel af de annoncerede ordrer de sidste 12 måneder er over 32 pct. for første gang, siden vi begyndte at plotte ordrerne i december 2011, skriver Janne Vincent Kjær, som derfor tror, at Vestas lægger i kakkelovnen til et stærkt 2016.

Jyske Bank øger sit estimat for ordreindgangen i 2015 til 6738 megawatt - mod en indgang på 6544 i 2014 - og øger indtjeningsestimatet for 2016 med 2,9 pct.

Det er blandt andet Vestas' uudnyttede rammeaftaler i USA og en generelt "interessant" pipeline, Jyske Banks analytiker sætter sin lid til.