Vestas' ordreindgang satte rekord i 2015

Vestas overraskede positivt med sine mindre ordrer i fjerde kvartal, og det løftede den samlede ordreindgang for vindmølleforretningen op til rekordhøjt niveau i 2015. Det viser Vestas' årsregnskab.

Vestas overraskede positivt med sine mindre ordrer i fjerde kvartal. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Langt de fleste af ordrerne var kendte, da der var annonceret 8099 megawatt (MW) i løbet af året - både i enkeltvise nyheder om større ordrer samt i de kvartalsvise opdateringer om mindre ordrer. Tallet for de små ordrer i fjerde kvartal manglede dog, og det viste sig at være et stykke højere end forventet.

Summen af de uannoncerede småordrer, som investorerne først får kendskab til i forbindelse med regnskabsaflæggelsen, var dermed på 844 MW i kvartalet.

Ifølge et estimat fra Ritzau Estimates havde analytikerne ventet 601 MW i uannoncerede ordrer.

Koncernen modtog dermed ordrer med en samlet kapacitet på 8943 MW sidste år, hvilket er en væsentlig fremgang i forhold til 2014, hvor ordrerne udgjorde 6544 megawatt.

Det slår samtidig den hidtidige rekord på 8673 MW fra 2010.

- Vi sikrede den højeste ordreindgang i selskabets historie, og dette med ordrer i 34 lande på fem kontinenter, hvilket tegner godt for et fortsat højt aktivitetsniveau i 2016, siger Vestas-chef, Anders Runevad, i årsregnskabet.