Vestas' ordreindgang satte rekord i 2015

Vestas overraskede positivt med sine mindre ordrer i fjerde kvartal, og det løftede den samlede ordreindgang for vindmølleforretningen op til rekordhøjt niveau i 2015. Det viser Vestas' årsregnskab.

Vestas overraskede positivt med sine mindre ordrer i fjerde kvartal. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Langt de fleste af ordrerne var kendte, da der var annonceret 8099 megawatt (MW) i løbet af året - både i enkeltvise nyheder om større ordrer samt i de kvartalsvise opdateringer om mindre ordrer. Tallet for de små ordrer i fjerde kvartal manglede dog, og det viste sig at være et stykke højere end forventet.

Summen af de uannoncerede småordrer, som investorerne først får kendskab til i forbindelse med regnskabsaflæggelsen, var dermed på 844 MW i kvartalet.

Ifølge et estimat fra Ritzau Estimates havde analytikerne ventet 601 MW i uannoncerede ordrer.

Koncernen modtog dermed ordrer med en samlet kapacitet på 8943 MW sidste år, hvilket er en væsentlig fremgang i forhold til 2014, hvor ordrerne udgjorde 6544 megawatt.

Det slår samtidig den hidtidige rekord på 8673 MW fra 2010.

- Vi sikrede den højeste ordreindgang i selskabets historie, og dette med ordrer i 34 lande på fem kontinenter, hvilket tegner godt for et fortsat højt aktivitetsniveau i 2016, siger Vestas-chef, Anders Runevad, i årsregnskabet.