Vestas-ordre på 120 MW i Marokko er på plads

Vestas har landet en større ordre i Marokko, hvor vindmøller svarende til 120 megawatt skal opføres.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas har bekræftet, at ordren på 120 megawatt (MW) i Marokko er faldet på plads og nu står i bøgerne.

Det skriver vindmølleselskabet i en meddelelse tirsdag eftermiddag.

Vestas fortalte i første omgang i november 2015 om projektet, som det danske selskabs møller var udpeget til. Og i midten af juli 2016 fortalte saudiarabiske Acwa Power, at alle ordrer nu var afgivet til leverandørerne.

Khalladi, som vindfarmen hedder, ligger i det nordlige Marokko, godt 30 kilometer øst for Tanger, og kommer til at bestå af 40 af Vestas' V90-møller på 3 MW hver.

Møllerne leveres med start i andet kvartal af 2017, og de ventes sat i drift i slutningen af det år. Vestas har også fået en 20-årig serviceaftale i AOM 4000-klassen.

»Som Vestas' første ordre i Marokko siden 2000 er dette projekt et stort skridt frem for os. Vi fortsætter med at arbejde hårdt på at bygge en større tilstedeværelse i landet og bidrage til udviklingen af den voksende marokkanske vindindustri,« siger Vestas' salgschef i Middelhavsregionen, Marco Graziano.

Landet, der har en ambition om at opføre 2000 MW vindkraft senest i 2020, har i de senere år været et gunstigt marked for Vestas. Dansk-tyske Siemens Wind Power er løbet med over 1000 MW i ordrer for næsen af Vestas, men nu er der altså slået et lille hul for vindmølleproducenten med hovedsæde i Aarhus.