Vestas opnår vigtig godkendelse i Brasilien

Det er den brasilianske udviklingsbank BNDES, der godkender Vestas i forhold til det sydamerikanske lands regler om lokalproduktion.

Vestas har opnået en godkendelse, som vil gøre det lettere for vindmølleproducenten at hente ordrer i Brasilien, skriver Energiwatch.

Det er den brasilianske udviklingsbank BNDES, der ifølge mediet godkender Vestas i forhold til det sydamerikanske lands regler om lokalproduktion. Vestas mistede godkendelsen, der anses for afgørende for støtte til finansiering, i 2012.

BNDES har ikke officielt meddelt den nye godkendelse ud endnu, men det forventes formentlig at ske tirsdag, erfarer Energiwatch.

Den brasilianske udviklingsbank stiller høje krav om benyttelse af lokal produktion for at åbne for projektfinansiering. Ifølge den seneste opdatering af reglerne kræver BNDES, at vindmølleproducenter skal have 60 pct. lokalproduktion på nøglekomponenter.

I forbindelse med topchef Anders Runevads strategilancering i 2014 udpegede han netop Brasilien som et af tre nøglelande for Vestas og afsatte samtidig 240 mio. kr. til investeringer i det sydamerikanske land for at leve op til kravene om lokalproduktion.

Desuden har Vestas efterfølgende indgået aftaler med den lokale vingeproducent Aeris Energy samt industrikoncernen ABB for at tække brasilianerne.

Vestas har tidligere meldt ud, at man forventede at have en ny godkendelse på plads inden udgangen af 2015.

Vindmølleproducenten havde ingen mølleleverancer på det brasilianske marked i tredje kvartal. Tidligere på året, i februar og marts, landede Vestas dog to brasilianske ordrer på henholdsvis 106 og 180 megawatt.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk