Vestas opjusterer forventningerne

Efter et år på posten som administrerende direktør kan Vestas-boss Anders Runevad i dag opjustere forventningerne. EBIT-margin før særlige poster er øget til minimum 6 procent.

Vestas præsenterede onsdag morgen regnskab for andet kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske vindmølleproducent Vestas opjusterer forventningerne til helåret i forbindelse med fremlæggelse af tal for andet kvartal.

EBIT-margin før særlige poster er øget til minimum 6 procent. Tidligere var forventningen »minimum 5 procent.«

»Med endnu et solidt kvartal, der viser forbedringer på de fleste områder, har vi stadig fokus på at eksekvere på vores strategi, 'Lønsom vækst for Vestas'. På baggrund af den forbedrede omkostningsbase og den forventede leveringsplan for andet halvår 2014, løfter vi målet for EBIT-margin til minimum 6 pct,« udtaler koncernchef Anders Runevad i en selskabsmeddelelse.

De andre finansielle forventninger ændres ikke, hvilket betyder, at Vestas stadig venter en omsætning, der når minimum 6 milliarder euro i år inklusive en voksende serviceomsætning.

Over hele linjen ligner Vestas på baggrund af kvartalsregnskabet en virksomhed på vej fremad.

Vestas omsatte i andet kvartal 2014 for 1.341 millioner euro – en stigning på 13 procent i forhold til andet kvartal 2013. EBIT før særlige poster steg med 92 millioner euro til 104 millioner euro. Det er ifølge selskabet primært drevet af forbedrede gennemsnitlige projektmarginer og højere volumen. EBIT-marginen før særlige poster var 7,8 procent, mens nettoresultatet steg med 156 millioner euro til 94 millioner euro.

Vestas overraskede også ved seneste regnskab, hvor virksomheden for første gang siden 2009 leverede overskud i regnskabsårets første kvartal.

I slutningen af juni landede Vestas sin største ordre siden 2010. Den danske vindmølleproducent skal levere 225 vindmøller på i alt 450 megawatt til to projekter i USA.

Stigningen i nye ordrer lyder på 18 procent i kvartalet sammenlignet med samme periode sidste år.

Anders Runevad blev administrerende direktør i Vestas i 2013, da den tidligere mand på posten, Ditlev Engel, blev fyret efter skuffende præstationer.