Vestas opjusterer efter rekordregnskab

Vindmøllegiganten har haft et stærkt første kvartal og opjusterer forventningerne til hele året.

Foto: Henning Bagger. Foto: Henning Bagger, Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Efter et forrygende første kvartal opjusterer Vestas nu forventningerne til hele året, viser regnskabet for første kvartal.

Vindmøllefabrikanten venter nu en omsætning på 7,5 milliarder euro. Inden offentliggørelsen af det nye regnskab sigtede Vestas mod en omsætning på 6,5 milliarder euro.

Samtidig stiger forventningen til overskudsgraden fra 7 procent til 8,5 procent.

Flere analytikere havde inden dagens regnskab ventet, at en opjustering var undervejs.

Opjusteringerne kommer efter et første kvartal, der har slået samme kvartal sidste år på stort set samtlige parametre. Omsætningen steg med 18 procent i forhold til samme kvartal sidste år til 1,51 milliarder euro.

Driftsresultatet endte på 79 millioner euro inden særlige poster, hvilket var 39 millioner euro bedre end sidste år. Samtidig går Vestas fra et overskud i samme kvartal sidste år på 2 millioner euro til et overskud på 56 millioner euro.

Største ordreindgang nogensinde

Koncernchef Anders Runevad er tilfreds med regnskabet, skriver han i en kommentar.

»Dette har været et historisk stærkt første kvartal på omsætning, marginer, ordreindgang og afkast på investeret kapital. Resultaterne for første kvartal bekræfter på ny, at Vestas gør store fremskridt mod at indfri vores målsætninger om lønsom vækst, og at vi er i en meget stærk position i en ellers særdeles konkurrencepræget branche,« skriver han.

Runevad kan også juble over, at den samlede ordretilgang er større end nogensinde i et første kvartal. Vestas tog imod ordrer på i alt 1750 megawatt i årets første 3 måneder - som ellers traditionelt er de mindst travle.

Ordrebeholdningen ligger ved udgangen af kvartalet på 15 milliarder euro - en stigning på 1,2 mia. euro i samme periode sidste år.