Vestas om skatteforslag i USA: Det er skuffende

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas udtrykker skuffelse over det skatteforslag, der torsdag blev fremlagt i USA og lægger op til en forringelse af den vigtige støtteordning, PTC, der ellers i forvejen stod til at blive udfaset over en årrække.

»Det fremlagte forslag i Repræsentanternes Hus inkluderer en tilbagerulning af PTC-aftrapningen vedtaget med bipartisan støtte i 2015, og er, selv om det kun er et forslag, der stadig skal afstemmes med Senatet, skuffende,« skriver Vestas i en kommentar.

Ifølge analytikerne hos Barclays kan den skattereform, der er foreslået i Repræsentanternes Hus, have "skadelig effekt på markedsvolumener og priser," hvis den bliver gennemført.

Forslaget lægger blandt andet op til at sænke skatterabatten med næsten en tredjedel til 15 dollar per megawatt-time for projekter, der starter konstruktion efter 2. november 2017.

Derudover ser det ifølge Barclays ud til, at forslaget lægger op til at stoppe for muligheden for at bruge de såkaldte "safe-harbour"-regler, som har været brugt flittigt af kunderne for at bevise konstruktionsstart og dermed skabe sikkerhed for, at udviklerne var berettiget til at modtage PTC-støtten.

Forslaget har fredag lagt kraftigt pres på aktien i Vestas, som ved 10-tiden er faldet 10,2 pct. til 508,50 kr.