Vestas: Øget interesse for grønne investeringer

Der er en grøn bevægelse igang blandt investorer, og især udenlandske investorer har intensiveret jagten på deres del i bevægelsen.

Arkivfoto: Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Det mener kommunikationschef i Vestas, Peter Wenzel Kruse, der siden foråret har mærket en stærkt øget udenlandsk interesse for Vestas.

- Jeg tror simpelthen folk sætter sig ned og siger: Hvor kan vi købe en aktie i den her bevægelse og samtidig gøre en god forretning? Og der har Vestas en størrelse, der kan tiltrænge de store udenlandske investorer, siger han til RB-Børsen.

Peter Wenzel kruse peger på, at især amerikanernes frygt for at blive afhængige af udenlandsk olieproduktion har sparket gang i den grønne bevæglese i energisektoren, men han advarer samtidig mod at blive for hellig og ophøje vindmølleindustrien til et rent økoprodukt.

- Man skal lige have en realistisk tilgang til det og undgå at blive for poppet omkring hele den her grønne strøm. Der skal altså køres mange lastbiler og bøjes meget jern for at lave vindmøller, så vi vil gerne være med til at punktere den hypede opfattelse af vindmølleindustrien, siger han.

Vestas har efter en årrække med underskud en forventning om en overskudsgrad på 5 pct. for 2006.

Kilde: RB-Børsen