Vestas: Ny strategi på vej efter nytår

Vestas' nyansatte topchef Anders Runevad vil snart kunne sætte sine sine fingeraftryk på en ny strategiplan for den store vindmølleproducent.

Foto: Thomas Lekfeldt. Vestas nye koncernchef Anders Runevad.
Læs mere
Fold sammen

Igennem 2012 og 2013 har Vestas kæmpet for at vende skuden, og selv om indtjeningen endnu ikke er prangende - årets første ni måneder har givet et underskud på 300 mio. euro (1,66 mia. kr.) - begynder ledelsen at kunne se fremad.

- 2013 vil markere afslutningen på Vestas' turnaroundplan og begyndelsen på en ny strategisk retning. Vestas forventer at tage hul på dette næste udviklingstrin med forbedrede indtjeningsmarginer og en stærkt forbedret evne til at generere pengestrømme, skriver Vestas i sit regnskab for tredje kvartal.

Marika Fredriksson, finansdirektør i Vestas, fortæller Ritzau Finans, at arbejdet med at lægge den nye strategiplan er undervejs, og den vil blive lagt frem i forbindelse med årsregnskabet i februar 2014.

- Strategien efter 2013 vil bygge på den implementerede forretningsmodel og organisation og vil fortsat fokusere på at optimere pengestrømme og indtjening, samtidig med at Vestas fastholder sin markedsleder position, skriver Vestas i regnskabet.

Anders Runevad afløste den mangeårige Vestas-topchef i august i år. Han kom til jobbet fra en karriere i svenske Ericsson, hvor han blandt andet havde arbejdet sammen med Vestas' bestyrelsesformand Bert Nordberg.

Netop Bert Nordberg lagde ved chefskiftet vægt på, at Vestas skulle være den største - en ambition, som ellers i de senere år udadtil har været nedtonet i koncernen.