Vestas nærmer sig stor marokkansk ordre

Den danske vindmølleproducent Vestas kan formentlig snart sætte underskrifter på en ordre på 120 megawatt (MW) til det første ikke-statsfinansierede vindkraftværk i Marokko.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I hvert fald skriver branchemediet Wind Power Monthly, at Den Europæiske Udviklingsbank (EBRD) står klar med finansieringen til projektet, som udvikleren ACWA Power står for. Projektet skal opføres øst for Tangier i det nordlige Marokko, skriver Wind Power Monthly.

Og ifølge branchemediet skal projektet udgøres af 40 styk V90-3,0 MW-møller fra Vestas. Idriftsættelsen af vindmølleparken skal angiveligt finde sted i begyndelsen af 2017.

Den 30. november kommenterede Vestas selv "information i markedet" om, at selskabet skulle have fået en 120 MW stor ordre i Marokko. Idet der endnu ikke er indgået en fast og ubetinget aftale om ordren, har Vestas dog endnu ikke kommenteret sagen nærmere.

- Hvis og såfremt projektet udmønter sig i en fast og ubetinget ordre i henhold til Vestas' definition, vil Vestas offentliggøre en selskabsmeddelelse herom, skrev Vestas ved den lejlighed i en meddelelse.