Vestas mister gigantisk ordre i Brasilien

Den danske vindmøllekæmpe Vestas må sige farvel til ordrer på i alt 254 megawatt i Brasilien. Annulleringen skyldes ændringer i lokal brasiliansk lovgivning, som er indtruffet, efter at kontrakten var indgået.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kæmpe Vestas-ordre på i alt 254 megawatt fra CPFL Renováveis i Brasilien er blevet annulleret, oplyser den danske vindmøllekæmpe fredag.

»Annulleringen er relateret til ændringer i lokal brasiliansk lovgivning, indtruffet efter at kontrakten var indgået. Det har ikke været muligt for CPFL Renováveis og Vestas at nå til enighed om konsekvenserne af disse specifikke lovmæssige ændringer, og CPFL Renováveis og Vestas har følgelig annulleret kontrakten i fælles forståelse,« skriver Vestas i en meddelelse til fondsbørsen.

Parterne skal nu til at forhandle detaljerne om annulleringen og konsekvenserne. Vestas oplyser, at annulleringen ikke påvirket selskabets økonomiske prognoser for 2014.

Vestas spanske konkurrent Gamesa oplyste torsdag, at den havde en stor ordre på vindmøller til netop CPFL Renováveis i Brasilien på 110 møller 2 megawatt møller  - eller i alt 220 megawatt.

Vestas aktien dykke kraftigt torsdag med 5,55 pct., og faldet fortsætter fra børsstart fredag med knap 2,5 pct.

Det er ikke mere end fire måneder siden, at Vestas annoncerede, at man vil investere næsten 240 mio. kr. i en ny strategi i Brasilien. Investeringen skulle sikre, at selskabet kommer til at leve op til de krav om lokalt produktionsindhold, som den brasilianske udviklingsbank, Brazilian Development Bank, har fastsat for at yde finansiering til projektudviklere.