Vestas med i marokkansk budsatsning

Vestas er i spil til at sikre sig ordrer i Marokko, hvor den danske vindmølleproducent sammen med blandt andet en britisk partner er med i budkampen på projekter på samlet 850 megawatt.

Vestas vindmølle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Annelene Petersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I alt deltager fem konsortier i budprocessen, der skal sikre realisering af fem vindmølleparker.

Vestas deltager i budprocessen i et konsortium med britiske International Power (Engie Group) og International Power fra De Forenede Arabiske Emirater.

Det skriver Recharge News med reference til det statslige energiselskab ONEE.

Derudover deltager Acciona Energia med sin egen vindmølleproducent, Acciona Windpower, mens franske EDF er med i et konsortium, der er gået sammen med Alstom Wind.

Saudi-Arabiens International Company for Water and Power Projects er endvidere med i buddene sammen med den spanske producent Gamesa, mens Siemens Wind Power er med i et konsortium, der blandt andet tæller Enel Green Power.

Det samlede udbud på 850 megawatt er fordelt med 150 megawatt i Tanger-vindpark, 200 megawatt ved Jbel Lahdid, 300 megawatt ved Tiskrad, 100 megawatt ved Boujdour og 100 megawatt ved Midelt.

Projekterne er planlagt til at komme i drift i perioden 2017 til 2020, skriver Recharge.

Vestas har historisk leveret 84 møller til Marokko med en kapacitet på 50 megawatt. Men sidste installation for selskabet i landet ligger helt tilbage i år 2000.